Kerst algemeen

Parkeren tijdens de Kerstdagen in Rotterdam

De parkeertarieven op feestdagen, als Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Kerstdag zijn gelijk aan die op zondagen. Op Koningsdag en 5 mei gelden de normale tarieven. De zondagstarieven staan vermeld op de automaat.
In het centrum van Rotterdam geldt betaald parkeren van 12.00-23.00 uur, op sommige plaatsen tot 18.00 uur. Op de parkeerautomaat wordt aangegeven welke betaaltijd van toepassing is. Afhankelijk van de locatie variëert het tarief van € 3,20 tot € 4.00 p.uur.

 

Feestelijke ontsteking lichtjes stadhuiskerstboom

Vrijdag 20 december is iedereen vanaf 17.00 uur harte welkom bij de feestelijke kerstceremonie voor het stadhuis aan de Coolsingel. Het grootste kinderkerstkoor van Rotterdam treedt op, samen met het kerstorkest van ‘Ieder Kind een Instrument’, de Rotterdamse muziekambassadrice Poliana Vieira en de rappers J. Strijder en Buya (bekend van het lied Hallo Rotterdam). Dit jaar is er speciale aandacht voor het 150-jarig bestaan van het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis. Tijdens het lied ‘Elke dag kerst’ steken de 200 zingende schoolkinderen een lichtje aan voor de zieke kinderen in het jarige Sophia. Burgemeester Aboutaleb en zijn ambtsgenoot uit Oslo ontsteken samen de kerstverlichting in de boom. Traditiegetrouw is de grote spar een geschenk van Oslo aan de Rotterdammers.

Net als vorig jaar verzorgen Music Matters, Zangmakers en de SKVR de muzikale omlijsting. Initiatiefnemer Music Matters organiseert projecten om jonge Rotterdammers samen te laten musiceren.
Muziek is het instrument om de positie van kinderen en jongeren in Rotterdam te versterken. Zangmakers leert op 100 Rotterdamse basisscholen leerkrachten zingen met hun klas en organiseert projecten zoals het kinderkerstkoor. De kinderen die meedoen aan het SKVR programma ‘Ieder kind een instrument’ volgen in groep 5 en 6 wekelijks met de hele klas muzieklessen. Speciaal voor 20 december is een kerstorkest samengesteld om een aantal liedjes van het kinderkerstkoor te begeleiden.

Het programma start om 17.00 uur en duurt tot 18.15 uur. Mensen kunnen na het werk of tijdens het winkelen langskomen voor de sfeervolle kerstceremonie bij het stadhuis. Bezoekers krijgen een warme ‘Gløgg’ aangeboden door de Noorse Ambassade.


Weer een Kerstboom uit Noorwegen

Het college van B en W stemt in met ……


De Kerst in Rotterdam

Kerst in Rotterdam
Wat valt er zoal tijdens de kerstdagen in Rotterdam te beleven. De Coolsingel en de binnenstad zijn prachtig versierd met een bijzondere kerstverlichting. De grootste kerstboom van Rotterdam staat voor het stadhuis.

Winkelen voor de kerstdagen in Rotterdam – Extra koopavonden in Rotterdam
Geschenken voor de kids of jezelf, of voor die ene ander), een nieuwe jurk of de beste ingredienten voor het kerstdiner koop je natuurlijk in Rotterdam. Voor de feestdagen zijn er extra koopavonden.

Openingstijden winkels
In Rotterdam kan je 7 dagen per week shoppen. Alleen verschillen de openingstijden per dag, zo is er op vrijdag koopavond en openen veel winkels maandag iets later. Voor de feestdagen zijn er extra koopavonden.

Centrum
Dag Openingstijden
maandag 11.00-18.00 uur
dinsdag 10.00-18.00 uur
woensdag 10.00-18.00 uur
donderdag 10.00-18.00 uur
vrijdag 10.00-21.00 uur
zaterdag 10.00-18.00 uur
zondag 12.00-17.30 uur

Kerstactiviteiten in Rotterdam
Bij Ahoy staat zoals gebruikelijk het Kerstcircus.
Een gezellige Kerstmarkt zit er echter ook dit jaar niet in in Rotterdam.

 

Werken en eten met de Kerst

Eten
Nederlanders vinden het eten tijdens de kerst daarentegen een betere reden om geld uit te trekken. Gezinnen hier zijn van plan bijna 36 procent van het totale budget aan eten en drinken op te maken, waarmee Nederlanders koploper zijn. Gemiddeld ligt het percentage op bijna 31 procent.

Werken
Ruim de helft van de Nederlandse werknemers werkt dit jaar tijdens de kerstperiode, maar 11 procent is van mening dat dit weinig productief is. Dat blijkt uit onderzoek van Regus onder ruim 12.000 zakenmensen in 85 landen.

Kerstpakketten
De traditionele kerstpakketten zijn nog steeds het meest gegeven geschenk. Kerstpakketten waarbij men zelf een leuk kerstcadeau mag uitkiezen zijn een goede tweede. Nieuwe trend isk dat bedrijven een arrangement weggeven, zoals een diner, een hotelarrangement of een dagje weg.