Maak je eigen persoonlijke kerstboodschap

De kerstgedachte zegt dat we tijdens de kerstdagen aan de ander willen denken. Over de hele wereld doen we dit massaal door het sturen van een kerstkaart met de beste […]

De kerstgedachte zegt dat we tijdens de kerstdagen aan de ander willen denken. Over de hele wereld doen we dit massaal door het sturen van een kerstkaart met de beste wensen voor het komende jaar. De trend voor dit jaar is het sturen van een persoonlijke kerstkaart waarbij de fysieke kaart het nog altijd wint van de internetboodschap. Logisch ook, want het is een perfecte manier om iemand op een persoonlijke manier het beste te wensen. Wil je graag een originele kerstkaart versturen? Bekijk dan onze tips voor het maken van een persoonlijke kerstkaart.

Voor de creatieve vogels
Vond je het vroeger geweldig om te knutselen en is dat eigenlijk nooit echt verdwenen? Dan is het maken van je eigen kerstkaarten de uitgelezen kans om weer eens lekker creatief bezig te zijn. De donkere dagen voor de kerst zijn perfect om alle zorgvuldig bewaarde knutselspullen weer van zolder te halen en aan de slag te gaan. Een leuk idee voor kerstkaarten zijn 3D kaarten. Door middel van dubbelzijdig tape geef je diepte aan de afbeelding op de kaart. Heb je kinderen? Laat ze dan heerlijk kliederen met verf, stickers en glitters. Oma’s en opa’s vinden het geweldig om een zelf gemaakte kerstkaart van hun kleinkinderen te krijgen. Een betere kerstboodschap bestaat er niet.

Een originele fotokaart
Hoe grappig is het om samen met je gezin of vrienden een foto te maken en deze om te toveren tot kerstkaart? Koop voor de gelegenheid van die hippe kersttruien en maak gebruik van grappige attributen als een kerstmuts of een rendierenkop. Het ziet er super grappig uit en het is ook nog eens erg leuk om te doen. Bewerk de foto met een persoonlijke kerstboodschap en jouw kerstkaart is gegarandeerd een succes.

Ontwerp je eigen kaart
Wil je weleens wat anders dan een standaard kerstkaart uit de winkel? Ontwerp dan je eigen kerstkaart. Zo kun je zelf het ontwerp en de tekst naar keuze kiezen. Gebruik bijvoorbeeld eigen foto’s en kies uit een groot aantal decoraties om de kerstkaart helemaal naar eigen wens te maken. Geef bijvoorbeeld een klassieke kerstkaart een moderne twist of verwerk er een persoonlijk item in. Zo maak je in een handomdraai een persoonlijke en originele kerstkaart.

Vergeet jouw persoonlijke boodschap niet
Doe je al die moeite voor een mooie en originele kaart? Vergeet dan vooral niet te denken aan een bijpassende en persoonlijke kerstboodschap, want daar draait het natuurlijk om. Hoewel het internet vol staat met kant-en-klare teksten, is het leuker om zelf een mooie boodschap te verzinnen. Vind je dat lastig? Gebruik dan de kerstteksten als inspiratie en geef er jouw eigen draai aan. Een tip is ook om uit je hart te schrijven en jouw boodschap op te schrijven zoals je het tegen de ander zou zeggen. Zo weet je zeker dat je kerstgedachte goed overkomt bij de ontvanger. Wij wensen je alvast fijne kerstdagen!