China Light Rotterdam

De donkere wintermaanden worden in Rotterdam verlicht met een nieuw en bijzonder evenement. Voor China Light Rotterdam wordt het Park bij de Euromast van 7 december 2012 t/m 14 februari […]

De donkere wintermaanden worden in Rotterdam verlicht met een nieuw en bijzonder evenement. Voor China Light Rotterdam wordt het Park bij de Euromast van 7 december 2012 t/m 14 februari 2013 omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs. Voor dit unieke lichtspektakel bouwen 40 Chinese kunstenaars ruim 35 lichtgevende en bewegende beelden; sprookjesfiguren, bloemen en andere bouwwerken. Bezoekers kunnen zich onder meer vergapen aan een 100 meter lange draak en een replica van de Temple of Heaven. China Light Rotterdam wordt het grootste Chinese lichtevenement dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden.

Al eeuwen lang, sinds de eerste Chinese keizer, vieren de Chinezen Yuan Xiao: het Festival van het Licht. Op de vijftiende dag van de eerste maand worden talloze lantaarns ontstoken om de god van de hemel gunstig te stemmen. Het is het traditionele feest dat het Chinese Nieuwjaar viert. De Chinese ‘Festivals of Lights’ zijn wereldberoemd en worden ook buiten China gevierd. Komende winter dus in Rotterdam.

Het publiek kan zelf de magische cultuur van dit bijzondere land ervaren. Wandelend tussen de betoverende objecten met bijzondere licht- en geluidseffecten waant de bezoeker zich in China. Shows met Chinese muziek en zang, demonstraties en workshops maken van een bezoek een avondvullend programma, leuk voor jong en oud.

China Light Rotterdam
Data: 7 december 2012 – 14 februari 2013
Locatie: Park bij de Euromast, Rotterdam
Openingstijden: Dagelijks van 16:30 tot 22:00 uur
Gesloten op 31 december
Meer informatie: www.chinalightrotterdam.nl
Facebook: China Light Rotterdam
Twitter: @China_Light