Feestelijke start Rotterdams kerstseizoen

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 21 december als om 17.30 uur de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis aan gaan. Het Rotterdam’s Giga KinderKerstKoor zorgt voor de […]

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 21 december als om 17.30 uur de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis aan gaan. Het Rotterdam’s Giga KinderKerstKoor zorgt voor de muzikale omlijsting. Speciale gasten zijn Rass Motivated en de rappers Buya en J. Strijder.

Gastheer is burgemeester Ahmed Aboutaleb die het publiek en de Noorse delegatie zal verwelkomen. Traditiegetrouw is de grote spar voor het stadhuis een geschenk van het gemeentebestuur van Oslo. Net als vorig jaar verzorgt Music Matters het muzikale programma. Zangmakers hebben een gelegenheidskoor samengesteld met kinderen van tien basisscholen. Twintig kinderen die meedoen met Ieder Kind een Instrument van de SKVR verzorgen de instrumentale begeleiding van het koor.

P1010995

Music Matters organiseert muzikale projecten met kinderen voor wie muziekles of de aanschaf van een eigen instrument te kostbaar is. Via Music Matters zingen inmiddels leerlingen van 70 basisscholen met Zangmakers.

Noorse glühwein
De ontsteking van de kerstboomverlichting vindt plaats op vrijdag 21 december en begint om 17.30 uur. De Noorse ambassade biedt de bezoekers een glaasje ‘Gløgg’ aan, een alcoholvrije Noorse variant van glühwein.