Kerstcircus Ahoy wordt magischer dan ooit

Kerstcircus Ahoy presenteert ‘master magician’ Christian Farla Rotterdamse illusionist in betoverend programma van internationale circusacts Kerstcircus Ahoy wordt magischer dan ooit. Van 23 december tot en met 5 januari staat […]

Kerstcircus Ahoy presenteert ‘master magician’ Christian Farla Rotterdamse illusionist in betoverend programma van internationale circusacts Kerstcircus Ahoy wordt magischer dan ooit. Van 23 december tot en met 5 januari staat tijdens de 41e editie van het oudste kerstcircus van Nederland niemand minder dan meester-illusionist en meervoudig award-winnaar Christian Farla in de piste. Met Farla staat er na 6 jaar opnieuw een Nederlandse act in het internationaal befaamde programma van Kerstcircus Ahoy.

Christian Farla is tweevoudig winnaar van een Merlin Award, de ‘Oscar voor illusionisten’, die jaarlijks wordt uitgereikt door de International Magicians Society. Hij is de eerste Nederlander die zich ‘master magician’ mag noemen en bevindt zich daarmee in goed gezelschap van fenomenen als Siegfried & Roy, Harry Blackstone Jr. en David Copperfield. Farla maakt momenteel internationaal carrière en staat bekend om zijn spectaculaire, trendy en zeer eigenzinnige shows. Dit weekend rondde hij een cyclus van maar liefst 650 voorstellingen af in het Duitse Phantasialand in Bruhl. Zijn eerstvolgende optreden is in het Ahoy Theater, waar hij de eerste Nederlandse illusionist is die ooit in de piste van Kerstcircus Ahoy heeft gestaan.

In de ban van het circus
Het verhaal van Christian Farla begint als hij op achtjarige leeftijd van zijn opa Piet, zelf goochelaar, een goocheldoos cadeau krijgt. Met zelfgemaakte trucs treedt hij op tijdens verjaardagsfeestjes van klasgenootjes en steelt hij de show op lokale talentenjachten. Zo wint hij in 1985 een talentenjacht tijdens Jeugdland Vakantieland in Ahoy. Farla: “Als prijs mocht ik mee op tournee met Circus Aladdin. Dat was een enorme beleving. Ik raakte erdoor voorgoed verknocht aan het circus. Dat ik nu optreed in Ahoy is voor mij dus dubbel bijzonder: ik keer terug naar de plek waar ik ooit in de ban raakte van de magie van het circus.”

Meer acts bekendgemaakt
Eerder was al bekend gemaakt dat circusproducent Fernand Banning de wereldberoemde Hongaarse dresseur Florian Richter voor Kerstcircus Ahoy 2011 had weten te contracteren. Florian Richter is tweevoudig winnaar van een ‘Clown’ (1x zilver, 1x goud) op het prestigieuze internationale Circusfestival van Monte Carlo. Tijdens Kerstcircus Ahoy brengt hij naast een fascinerende vrijheidsdressuur ook zijn weergaloze ‘Hongaarse Post’, waarbij staand op een tweetal galopperende paarden acht andere rennende paarden in bedwang worden gehouden. Naast spektakel en magie is er in het klassieke circus van Kerstcircus Ahoy ook aandacht voor de gulle lach. Overkomend vanuit ’s werelds grootste circus, Ringling Bros., zorgt het Italiaanse muzikale clownstrio Caveagna voor kostelijke lachsalvo’s. Uit Oostenrijk komt Don Christian; als repriseclown zal hij in het Ahoy Theater ongetwijfeld tot publiekslieveling worden verkozen.
Binnenkort wordt het volledige programma van Kerstcircus Ahoy 2011 bekendgemaakt.