Kerstmarkt Overschie

Het wordt op 20 december tussen 18.00 en 21.00 uur weer druk in de Overschiese Dorpstraat, waar in plaats van geparkeerde auto’s lange rijen kerstkramen zullen staan en waar de […]

Het wordt op 20 december tussen 18.00 en 21.00 uur weer druk in de Overschiese Dorpstraat, waar in plaats van geparkeerde auto’s lange rijen kerstkramen zullen staan en waar de ramen van de huizen verlicht zullen zijn met kaarsjes. Een Lichtjesavond in de sfeer van weleer en een kerstmarkt met vele nieuwe kramen en producten.

Samen met de kerken, Musica en de Brede School werken de organisatoren van Museum Oud Overschie weer aan dit jaarlijkse evenement, dat inmiddels ook mensen van buiten Overschie trekt. De gevarieerde opstelling van de kramen zorgt er voor dat het grote aanbod van artikelen over de hele markt verspreid is en natuurlijk ontbreken de gratis glühwein, chocolademelk en oliebollen niet.

De Grote Kerk nodigt u uit om te komen luisteren naar het gelegenheidskoor en ook wordt er een samenzang georganiseerd!
Onder de grote beukenboom vóór de kerk zal het koor Couleurs Vocales optreden om 19.00 uur en om 20.00 uur.  Ook in de mooie St. Petrus’Bandenkerk aan de Delftweg bent u welkom, daar is de beleving gericht op stilte en verlichting.
Er zijn activiteiten voor kinderen en de Brede School heeft met de leerlingen weer een project samen met de voedselbank om kerstpakketjes samen stellen voor diegenen die niet de middelen hebben om Kerst te vieren zoals de meeste mensen dat kunnen doen.

Dit jaar wordt door wijktheater Musica geen wensboom georganiseerd, maar wel een cadeautjesboom. Dit houdt in dat ieder kind tussen 2 en 8 jaar een kleurplaat mag inleveren en op 20 december krijgen zij dan in Musica een cadeautje. Voor de drie mooiste kleurplaten worden er daarnaast nog hoofdprijzen uitgereikt.

Natuurlijk zijn tijdens de Lichtjesavond ook de winkels en ateliers in de Overschiese Dorpsstraat en de Lugt geopend.
In het Museum Oud Overschie wordt rond 20.00 uur voor de 23e keer de Overschieër van het jaar bekend gemaakt door de redactie van de Overschiese Krant en ook daar bent u welkom.

Kortom, de Kerstmarkt Overschie pakt uit met een bonte verzameling van artikelen en informatie, met muziek en een (hart)verwarmend drankje. Kom dus op vrijdagavond 20 december naar de Overschiese Dorpsstraat en ontmoet elkaar in de speciale sfeer van de nostalgische omgeving in een stukje oud Overschie.