Zweedse kerstmarkt in Rotterdam

Välkommen / Welkom bij de Zweedse kerstmarkt in Nederland Zweedse kerstmarkt op 12 en 13 december 2015 Thema: SLÖJD / AMBACHT & KUNST Helaas hebben we nog geen informatie over […]

Välkommen / Welkom bij de Zweedse kerstmarkt in Nederland
Zweedse kerstmarkt op 12 en 13 december 2015
Thema: SLÖJD / AMBACHT & KUNST

Helaas hebben we nog geen informatie over de Zweedse kerstmarkt in Rotterdam.

Dan maar even wat info over de andere Zweedse kerstmarkt in Nederland. De vertrouwde Zweedse kerstmarkt verhuist naar de Suikerfabriek in Groningen.
Meer ruimte was onze grote wens na de zeer geslaagde Zweedse kerstmarkt van vorig jaar met maar liefst 4000 bezoekers. We zijn daarom op zoek gegaan naar een passende nieuwe plek en hebben die gevonden in de Suikerfabriek. Onze Zweedse kerstmarkt in Nederland is geïnspireerd op de kerstmarkt in Huseby die jaarlijks 30.000 mensen trekt. Op deze markt zijn alle producten handgemaakt of ze komen uit kleinschalige bedrijven. De markt vindt plaats in de omliggende oude fabrieksgebouwen bij een Zweedse borg. Hebben we de afgelopen jaren onze markt op een borg kunnen organiseren, nu gaan we gebruik maken van een fabrieksgebouw. Een prachtig stukje Gronings industrieel erfgoed: ruim, licht en met veel parkeergelegenheid, gelegen aan de westelijke ring van Groningen.

Kom genieten van de Zweedse kerstsfeer op 12 en 13 december.

De organisatoren zijn echte Zweden-kenners en worden al 13 jaar voor het organiseren van de Zweedse kerstmarkt geïnspireerd door hun reizen naar Zweden. In Zweden wordt veel aandacht besteed aan de inrichting en versiering van het huis. Heel bekend zijn natuurlijk de culinaire tradities met de verhalen over de zeven soorten koek en gebak bij de koffie. De Scandinavische producten staan bekend om hun natuurlijke materialen en mooie designs. In de marktkramen vindt u ze te kust en te keur.